Project Description

project title and place :

Holiday house in Prousos Eyrytania

land area :

5.000 m²

total surface :

200 m²

design year:

2010

construction year : 

2012

Εξοχική κατοικία στον Προυσό Ευρυτανίας
Εξοχική κατοικία στον Προυσό Ευρυτανίας
Εξοχική κατοικία στον Προυσό Ευρυτανίας
Εξοχική κατοικία στον Προυσό Ευρυτανίας Εξοχική κατοικία στον Προυσό Ευρυτανίας
Εξοχική κατοικία στον Προυσό Ευρυτανίας
Εξοχική κατοικία στον Προυσό Ευρυτανίας
Εξοχική κατοικία στον Προυσό Ευρυτανίας
Εξοχική κατοικία στον Προυσό Ευρυτανίας
Εξοχική κατοικία στον Προυσό Ευρυτανίας
Εξοχική κατοικία στον Προυσό Ευρυτανίας
Εξοχική κατοικία στον Προυσό Ευρυτανίας
Εξοχική κατοικία στον Προυσό Ευρυτανίας
Εξοχική κατοικία στον Προυσό Ευρυτανίας

In a mountainous inaccessible area in western Greece, an existing stone-built building with two levels was renovated.

The intention of the project was to preserve the traditional morphology of the building and to host its new use. It is a typical example of renovating an existing house in a modern house without any discount on comfort and architectural design.

The open plan design gives unlimited flexibility in the use of the house while the ground floor from the first floor is connected by a hatchway staircase. All the spaces are designed to be simple and elegant both in their construction and their way of living:

Simplicity and prudent architectural solutions.